Extra Ledenavond 5 April 2022 Kringloopwinkel de "Doorsluizer".

Als extra activiteit bezochten wij op dinsdagavond 5 april met ongeveer 20 dames de kringloop “De Doorsluizer” in Maassluis. Na een hartelijk welkom met koffie/thee kregen wij uitleg van mede-oprichters Judith van Dijk en Joëlle van der Hout. Zij vertelden vol passie over het ontstaan van deze kringloopwinkel, waarbij duurzaamheid, het terugdringen van afvalstromen en dus hergebruik een grote rol spelen.

Samen met het echtpaar Frans en Paula Korpershoek en de vele tientallen vrijwilligers (waaronder onze eigen Irma), proberen zij zoveel mogelijk dit hergebruik te promoten. Iedereen is welkom om te snuffelen naar leuke en unieke tweedehands items. Er is tevens ruimte voor ontmoeting in de gezellige zithoek, waarbij koffie/thee en lekkers genuttigd kunnen worden. Verbinding en ontmoeting tussen mensen vinden zij ook heel belangrijk.

Zij werken samen met verschillende doelen en doneren ook regelmatig spullen en doen financiële bijdrages. Er is geen winstoogmerk.

In twee groepen mochten wij daarna rondkijken in zowel de Doorsluizer als Faveur (deze Kringloop zit vlakbij in het voormalig pand van schoenwinkel Voorberg en verkoopt de wat meer kostbare spullen). Ook werd er uitleg gegeven achter de schermen m.b.t. het sorteren en prijzen van de aangeleverde items. Diverse dames vonden nog wat leuke spulletjes. Ook hadden een aantal dames wat spullen meegenomen van huis om te schenken aan de Kringloop.

Het was een gezellige avond en wij wensen het team nog veel succes toe met hun mooie project!

Hieronder een paar leuke foto`s van deze avond.

KVG Maasland 1954 - 2022

JSN Epic 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework