Jeu de Boules

20 juni 2022

Op 20 juni 2022 sloten wij ons seizoen af met een gezellige club dames op de jeu de boules baan in Vlaardingen. Onder het genot van een kop koffie/thee en wat lekkers kregen wij uitleg van de Nederlands kampioene jeu de boules. Daarna gingen wij de baan op in teams van twee en volgens de juiste spelregels speelden wij de wedstrijdjes.

Het was erg leuk en het ging er fanatiek aan toe. Het meettouwtje kwam vele malen tevoorschijn om te kijken welke bal nu het dichtste bij de "but" (het houten opwerpballetje) lag.

Na afloop hebben we nog gezellig nageborreld met een hapje erbij. Het was een zeer geslaagde avond.

Specerijen molen
"de Groeneveldse Molen"

30 mei 2022

Op 30 mei gingen wij met 30 leden op bezoek bij Rob van Zeijll op zijn molen.

Het was een zeer mooie voorjaarsavond, droog en veel zon. Er ging een grote groep op de fietse en een aantal met de auto. Marga Arkestestijn had voor de kofie/thee gezorgd en wat lekkers bij de koffie. Rob gaf een zeer enthousiaste rondleiding in en rond de molen. Hij vertelde hoe de wieken gezet werden met een bepaalde betekenis b.v. rouw en trouw en hoe de molen in zijn werk gezet werd. Er waren zelfs een aantal leden die helemaal naar de bovenste verdieping in de molen durfte te klimmen. In de molen kon je zien hoe ze daar in vroege tijden leefde met een heel groot gezin. In de specerijen molen liet Rob zien hoe hij verschillende soorten specerijen maalden, o.a. nootmuskaat, kurkuma, witte peper, 4 seizoenper en kaneel.

Ieder lid kreeg een potje specerijen mee naar huis.
Het was een zeer leerzamen en gezellige ledenavond.

Creatief met bloemen

25 April 2022

Creatief met bloemen onder leiding van Jolanda Ammerlaan.

Deze avond stond in het teken van het maken van een bloemstuk.
Het was een druk bezette avond met 40 leden.
Deskundige en zeer creatieve Jolanda Ammerlaan deed stap voor stap voor om ons een mooi bloemstuk mee naar huis telaten nemen,
en dat is zeker gelukt. Daarbij hielp ze hier en daar een handje mee voor wat advies.

Het was een zeer gezellige en geslaagde avond.

Jaarvergadering & afscheid

21 Februari 2022

Eindelijk konden we na 2 jaar weer een avond organiseren. Ons bestuur was niet volledig i.v.m ziek en operatie, maar de vergadering is goed verlopen. Ook het leden aantal was niet hoog maar dit kwam omdat er maar een beperkt aantal mensen in de Link mochten komen in verband met corona.

Dit was onze jaarvergadering en tevens konden wij ons aftredend bestuurslid Els Boon in het zonnetje zetten. Els had 2 jaar geleden al een afscheids avond moeten krijgen maar dat ging toen niet door inverband met corona.

Maar eindelijk was het zover. Els heeft zich 9 jaar lang belangeloos ingezet voor het bestuur. Els regelde een bloemetje, deed de boodschappen, hield het jaarboek bij, regelde het dagje uit, en Els sprong bij waar nodig was.

Els kreeg een mooi foto boek met allerlei leuke foto`s en gedichten, en natuurlijk een mooi boeket bloemen. Samen met haar man had Els al genoten van een heerlijk ontbijt die ze aangeboden had gekregen.

We hebben met elkaar een leuke quiz gedaan. Nogmaals reuze bedankt Els voor je inzet de afgelopen 9 jaar.